Stage

Elk jaar kunnen heel wat studenten stage lopen in Sint-Trudo Ziekenhuis, een kans om een hoop ervaring op te doen.
Wij beschouwen de stages als een mooie gelegenheid om toekomstige collega’s op te leiden en te vormen, waardoor zij zich kunnen ontwikkelen.


Belangrijke stappen in je stage

Om je stage goed voor te bereiden neem je onderstaande brochures door:

Wat je zeker moet meebrengen op je eerste stagedag:

  • Hangslot voor je locker
  • Zorg voor duidelijke identificatie op je werkkledij (bv. studentenbadge)

Het stagetraject

Voor stageplaatsen bij administratieve en facilitaire diensten, vul je meteen het aanvraagformulier in. 

Voor stageplaatsen als verpleegkundige, medische of para-medische, zijn de werkpostfiches en stagebrochures belangrijke informatie en moet je eerst een toekenning van je onderwijsinstelling hebben voor een stage in Sint-Trudo.
Heb je een stageplaats in ons ziekenhuis toegekend gekregen vanuit je onderwijsinstelling? Vul dan het registratieformulier in via de link hieronder.

 

hart met spuit

Interdisciplinaire leerwerkplaats 

Bij Sint-Trudo kan je deelnemen aan een interdisciplinaire leerwerkplaats. Tijdens deze stage neemt een team van enkele studenten alle taken over die bij het beroep horen. Samen zijn jullie zelf verantwoordelijk voor de zorg van een aantal patiënten. Je zal dus verschillende zorgaspecten voor je rekening moeten nemen. 

Het doel van de stage is om je optimaal voor te bereiden op de overstap naar het professionele werkveld. Je leert o.a. een dagelijkse planning op te maken, contact te leggen met artsen en therapeuten en om te gaan met de familie van de patiënten. Dit alles gebeurt onder het toeziend oog van enkele werkbegeleiders. Tijdens de stage krijg je ook verdere opleiding van de artsen. 

We voorzien momenteel een interdisciplinaire leerwerkplaats op onze revalidatie verblijfsafdeling (SP).

Neem zeker onderstaande informatie grondig door, vóór je stage begint.