Werkgeluksbrengers

Sint-Trudo Ziekenhuis is ambitieus. We willen ons onderscheiden als zorginstelling, maar ook als werkgever. Daarom hebben we onderzocht hoe we dat al doen en vooral hoe we dat nog meer kunnen doen.


We schakelden de hulp in van meer dan 40 medewerkers en 15 stagiairs. Stuk voor stuk gaven ze hun mening over werken bij Sint-Trudo. Dat gaf ons een beter zicht op de werkpunten, maar ook op de goede punten. Alles waar we terecht fier op mogen zijn.
Al die voorbeelden van hun werkgeluk hebben we verzameld. Nu gaan we die werkgeluksbrengers intern en extern verspreiden.

Ga je het met iedereen eens zijn? Waarschijnlijk niet. We zijn dan ook met veel collega’s en elke afdeling is anders. Maar je gaat jezelf zeker wel herkennen in enkele van de werkgeluksbrengers. Die worden verpersoonlijkt door een 3D-hartje, dat naargelang de context andere attributen krijgt. Dit hartje vormt de rode draad in onze campagne.

We willen hiermee zorgen voor een interne golf van positiviteit. En het moet ons als leidinggevenden en directie scherp houden: hoe kunnen we voor jullie het verschil maken, om zo het beste in iedereen naar boven te brengen? Alleen zo blijven we samen die topploeg van Sint-Trudo waar we allemaal trots op zijn. En alleen zo kunnen we onze ploeg blijven versterken met de beste mensen.

 

Onze werkgeluksbrengers

Bekijk hier het filmpje van collega's en hun werkgeluksbrengers.

Lees hier onze STZH-belofte, van alle medewerkers aan alle medewerkers

Bestand
STZH-belofte (321.8 KB)

Een overzicht van onze werkgeluksbrengers

werkgeluksbrenger goeiemorgen

Werk met de beste collega's

Een goeie dag begint met een goeiemorgen, morgen, goeiendag – waar hebben we dat nog gehoord? Bij Sint-Trudo beseffen we dat je je collega’s soms vaker ziet dan je eigen partner. En dus willen we dat de sfeer goed zit. Begroet ’s morgens je collega’s, wees kwistig met complimenten, geniet van een hartverwarmende koffie, lucht je hart, lach je net geen breuk en kom met plezier werken.
werkgeluksbrenger hartje

Praat met elkaar

Als ziekenhuis weten we beter dan wie ook: als er iets op je lever ligt, wil je daarvan af. Wel, een tip: blijf niet zitten met suggesties, opmerkingen of frustraties. Leg ze op tafel, praat erover met je collega’s, leidinggevende en directie. Het is niet omdat bepaalde dingen werken dat ze niet nóg beter kunnen werken.
werkgeluksbrenger sjerp

Blijf hier lang hangen

De tijd vliegt als het plezant is. En voor je het weet, heb je hier al wat kilometers op de teller. Dat de meeste collega’s hier lang werken, bewijst maar één ding: dat mensen hier graag werken. Met patiënten die je respecteren en met toffe collega’s en dokters die je werk waarderen. Minder moet dat niet zijn.
werkgeluksbrenger ballon

Elke dag complimentendag

Geef toe: iedereen krijgt graag complimenten. Hier is het dagelijkse kost: van collega’s, van dokters en van patiënten. Dat vertaalt zich in kilo’s pralines en kilometers kaartjes. Het is de brandstof van ons ziekenhuis. Het doet je blozen en soms doet het je zelfs zweven.
werkgeluksbrenger verjaardagscake

Zet feesten op je planning

We vormen een team dat er staat en hard kan werken. Zeker daarom gooien we ook graag eens alle remmen los op ons personeelsfeest, jaarlijkse quiz, in de winterbar, op teambuilding en noem maar op. Wie tijdens de feestdagen op post staat krijgt een feestelijk diner.
werkgeluksbrenger ijsje

Zorg voor jezelf

In Sint-Trudo beseffen we dat ons lichaam brandstof nodig heeft om goed te blijven presteren. Je kan hier tellen op mekaars ruggensteun als het even moeilijk gaat. Als team stellen we af en toe sportieve doelen. En ’s middags kan je voor geen geld lekker en gezond eten op het werk. Dat kan ook buiten met de gratis frisse lucht erbij. O, en bij warm weer trakteren we wel eens op een ijsje.
werkgeluksbrenger kopje koffie

Geniet van kleine dingen

Een glimlach van een collega in de gang. Een verfrissende douche nemen als je met de fiets naar het werk komt. Een propere outfit uit het rek nemen. Een lach en een traan delen met mekaar. Het zijn van die kleine momenten die je dag plezanter maken. Bij Sint-Trudo maken we hier elke dag samen werk van.
werkgeluksbrenger soep

Krijg gratis soep

Een soepje tijdens de middag. O zo simpel, o zo lekker en fijn. Het is niet alleen een vitaminebom, maar het is ook het moment om vijf minuten uit te blazen. Met een warme kom en een deugddoend gesprek met je collega’s. Zo kan je er weer tegenaan!
werkgeluksbrenger gewichtheffen

Eén team, één doel

We hebben allemaal hetzelfde doel: de beste zorgen bieden aan onze patiënten. En dus moet je soms flexibel zijn: neem jobs over van je collega’s, vervang een zieke collega, help een andere afdeling. Als zij op jou kunnen rekenen, kan jij straks ook op hen rekenen. Zo staan we samen sterk.
werkgeluksbrenger voetbal

Krijg tijd voor vrije tijd

Ja, je brengt veel tijd door op je werk. Je ziet je collega’s waarschijnlijk meer dan je (andere) vrienden. Samen met jou zorgen we voor balans door maximaal rekening te houden met jouw wensen. Want hoe beter jij je voelt, hoe beter je voor onze patiënten kan zorgen.
werkgeluksbrenger schoolbank

Leer elke dag bij

Natuurlijk ken je niet alles als je van de schoolbanken komt. Daarom hebben we een eigen opleidingscentrum, maar ook een zogenaamd Skills Lab waarin je technieken kan verfijnen of nieuwe technieken kan oefenen. Tot je helemaal blinkt van zelfvertrouwen.
werkgeluksbrenger lesbord

Deel je ideeën

Het is hier géén eenrichtingsverkeer. Niemand heeft alle wijsheid in pacht. Je leidinggevende en directie luisteren graag naar je ideeën om samen tot de beste werking te komen. Als je weet hoe je jouw dienst beter kan laten werken, dan horen we dat graag. Meer nog: dan kan je het zelfs mee uitwerken. Want jij staat tenslotte elke dag op de werkvloer.
werkgeluksbrenger coach

Werk mee aan onze toekomst

Bij Sint-Trudo staat de leidinggevende als een coach in het veld. Elke medewerker bepaalt hier dus mee het succes. Ook onze stagiairs maken deel uit van de ploeg en iedereen staat hen daarin bij. Zo bouwen we samen aan de toekomst van ons ziekenhuis.
werkgeluksbrenger step

Pendel snel en veilig

Woon je dichtbij het ziekenhuis? Wij voorzien een veilig plekje voor je fiets, step of skateboard. Zo kom je helemaal zen en met een frisse neus aan. Op je werkplek én weer bij je thuis.
werkgeluksbrenger parkeerbord kus

Parkeer vlakbij

Natuurlijk wil je geen tijd verliezen met het zoeken naar een parkeerplaats. Wij garanderen een plek vlakbij om je wagen te parkeren. Zo begin je je shift stressvrij. Graag gedaan.
werkgeluksbrenger gsm

Werk vlotter

IT-afdelingen en bedrijven. Er zijn al moppenboeken vol over geschreven, maar hier in Sint-Trudo gaat de digitale vernieuwing nu wel écht snel. We investeren volop in nieuw materiaal en nieuwe infrastructuur. Alles om je job nu en in de toekomst makkelijker en aangenamer te maken.
werkgeluksbrenger facebookkader

Deel je verhalen

De wereld mag het weten dat je voor Sint-Trudo werkt. We weten dat de pers onze verhalen graag oppikt. En daar zijn wij niet alleen fier op, maar ook alle mensen die hier werken. Hun sociale media staan er vol van. Dat zou niet zo zijn als het hier niet plezant werken is.
werkgeluksbrenger spuit

Kom fluitend naar het werk

Het is een ziekenhuizenhoog cliché: je krijgt hier een boeiende job. En een rondvraag bij je toekomstige collega’s bevestigt dat het zo is. Een bloemlezing: “Ik ben heel tevreden over mijn job, omdat er zoveel variatie inzit”, “Ik kom elke dag met plezier naar mijn werk”. Meer hebben we daar niet aan toe te voegen.
werkgeluksbrenger cape

Ga naar huis als held

Ja, in de zorg werken is een heldenjob. Als je jouw patiënten hun angsten kan wegnemen en hen beter kan laten voelen, zijn ze je ongelooflijk dankbaar. Dan ben jij voor hen de superheld. Zo kom je met een voldaan gevoel thuis.