Route & Parkeren

Sint-Trudo Ziekenhuis is vlot bereikbaar met de auto én het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid op onze betalende bezoekersparking of in de directe omgeving, een fietsenstalling en een bushalte aan de deur én een treinstation op wandelafstand.


voorzijde STZH

Hoe geraak ik er?

Sint-Trudo Ziekenhuis is gelegen aan de Diestersteenweg 100, 3800 Sint-Truiden.

Bereken je route via Google maps.

Parkeren

Er is voldoende parkeerplaats op de bezoekersparking, die je bereikt via de rechterkant van het ziekenhuis. Daar zijn vooraan ook parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien. Vlak voor het ziekenhuis (via de Kiss & Ride) zijn er ook vier plaatsen voor mindervaliden.

Bij het oprijden van de parking neem je een parkeerticket. Dit heb je nodig om bij je vertrek uit het ziekenhuis te betalen aan de betaalautomaat in de inkomhal.

Maak je gebruik van een parkeerplaats voor mindervaliden? Gelieve je mindervalidenkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit te plaatsen als je op één van deze voorbehouden plaatsen parkeert. Indien je van deze plaatsen gebruikmaakt, kan je op vertoon van je persoonlijke parkeerkaart een gratis uitrijkaartje verkrijgen aan het onthaal.

Tarieven:

  • Minder dan 30 minuten: gratis
  • Van 30 minuten tot 1 uur: 2 euro
  • Meer dan 1 uur: + 1 euro per aangevat uur
  • Dagtarief (maximum): 6 euro

Je kan voordelig parkeren op onze bezoekersparking met een tienbeurtenkaart. Deze kost 15 euro en je kan hiermee tien keer voor onbeperkte duur parkeren. Je koopt deze via de betaalautomaat. Druk hiervoor op de toets tienbeurtenkaart. Bij het uitrijden van de parking voer je je beurtenkaart in aan de automaat bij de slagboom (i.p.v. je parkeerticket). Nadien gebruik je de beurtenkaart zowel bij het in- als uitrijden van de parking.

Kiss & Ride

Er is vlak voor het ziekenhuis een Kiss & Ride zone, waar je snel iemand kunt afzetten om vervolgens door te rijden.

Er zijn hier ook vier parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien. Plaats je geldige mindervalidenkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Daarnaast is er vlak voor het ziekenhuis een zone (linkerkant) waar professionele taxi's terechtkunnen voor bijzonder patiëntenvervoer en om patiënten op te pikken en af te zetten. In deze zone is lang parkeren (= max. 20 minuten) verboden. Je kan er dus wel eventjes parkeren om iemand naar binnen of naar buiten te helpen.

Parkeer je toch onrechtmatig of te lang in de zone vlak voor het ziekenhuis? Dan betaal je aan de slagboom 20 euro om naar buiten te rijden.

 

Met de fiets

Er is een fietsenstalling voorzien links van het ziekenhuis.

Met het openbaar vervoer

Het ziekenhuis is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt op wandelafstand (ongeveer 1 km) van het treinstation van Sint-Truiden. Vanaf het station kan je de lijnbus nemen of te voet naar het ziekenhuis wandelen.

Met de bus bereik je het ziekenhuis vanaf het station via o.a. lijn 5 of lijn S2 (halte Sint-Trudo Ziekenhuis - Rummenweg) of via lijn S1 (halte Sint-Trudo Ziekenhuis - Speelhoflaan).

Je kan ook gebruikmaken van de belbus 715. De belbus rijdt enkel op verzoek. Je moet de rit minstens een uur op voorhand aanvragen op het nummer 011 85 03 00.

Je kan jouw meest geschikte reisroute naar Sint-Trudo Ziekenhuis online plannen via de routeplanner van De Lijn.