Route & Parkeren

Sint-Trudo Ziekenhuis is vlot bereikbaar met de auto én het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid op onze betalende bezoekersparking of in de directe omgeving, een fietsenstalling en een bushalte aan de deur én een treinstation op wandelafstand.


voorzijde STZH

Hoe geraak ik er?

Sint-Trudo Ziekenhuis is gelegen aan de Diestersteenweg 100, 3800 Sint-Truiden.

Bereken je route via Google maps.

Kiss & Ride

Er is vlak voor het ziekenhuis een Kiss & Ride zone, om snel iemand af te zetten of op te pikken.  

Heeft jouw passagier wat hulp nodig? Op de Kiss & Ride zone voor het ziekenhuis is lang parkeren (= langer dan 20 minuten) verboden. Je kan dus wel eventjes parkeren op de voorziene strook om iemand naar binnen of naar buiten te helpen.

Er zijn op de Kiss & Ride ook parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien. Houders van een geldige mindervalidenkaart mogen langer dan 20 minuten parkeren in deze zone. Voor je het ziekenhuis verlaat toon je jouw geldige mindervalidenkaart aan het onthaal met vermelding van je nummerplaat, vervolgens kan je probleemloos naar buiten rijden. 

Daarnaast is er aan de linkerkant voor het ziekenhuis een zone voorzien waar professionele taxi's terechtkunnen voor bijzonder patiëntenvervoer én om patiënten op te pikken of af te zetten. 

Parkeer je toch onrechtmatig in de zone vlak voor het ziekenhuis? Dan betaal je aan de slagboom 20 euro om naar buiten te rijden. 

Parkeren

Er is voldoende parkeerplaats op de bezoekersparking, die je bereikt via de rechterkant van het ziekenhuis. Daar zijn vooraan ook parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien. Vlak voor het ziekenhuis (via de Kiss & Ride) zijn er ook vier plaatsen voor mindervaliden.

Bij het oprijden van de parking neem je een parkeerticket. Dit heb je nodig om bij je vertrek uit het ziekenhuis te betalen aan de betaalautomaat in de inkomhal.

Maak je gebruik van een parkeerplaats voor mindervaliden? Indien je van deze plaatsen gebruikmaakt, kan je op vertoon van je persoonlijke mindervalidenkaart een gratis uitrijkaartje verkrijgen aan het onthaal.

Tarieven:

  • Minder dan 30 minuten: gratis
  • Van 30 minuten tot 1 uur: 2 euro
  • Meer dan 1 uur: + 1 euro per aangevat uur
  • Dagtarief (maximum): 6 euro

Je kan voordelig parkeren op onze bezoekersparking met een tienbeurtenkaart. Deze kost 15 euro en je kan hiermee tien keer voor onbeperkte duur parkeren. Je koopt deze via de betaalautomaat. Druk hiervoor op de toets tienbeurtenkaart. Bij het uitrijden van de parking voer je je beurtenkaart in aan de automaat bij de slagboom (i.p.v. je parkeerticket). Nadien gebruik je de beurtenkaart zowel bij het in- als uitrijden van de parking.

 

Met de fiets

Er is een fietsenstalling voorzien links van het ziekenhuis.

Met het openbaar vervoer

Het ziekenhuis is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt op wandelafstand (ongeveer 1 km) van het treinstation van Sint-Truiden. Vanaf het station kan je de lijnbus nemen of te voet naar het ziekenhuis wandelen.

Met de bus bereik je het ziekenhuis vanaf het station via o.a. lijn 5 of lijn S2 (halte Sint-Trudo Ziekenhuis - Rummenweg) of via lijn S1 (halte Sint-Trudo Ziekenhuis - Speelhoflaan).

Je kan ook gebruikmaken van de flexbus. Boek je rit via Hoppin.

Je kan jouw meest geschikte reisroute naar Sint-Trudo Ziekenhuis online plannen via de routeplanner van De Lijn.