Kanker draag je niet alleen! Dag tegen Kanker in Sint-Trudo Ziekenhuis

Op donderdag 20 oktober 2022 staat ons ziekenhuis in het teken van Dag Tegen Kanker. Kom op tegen Kanker organiseert deze dag ondertussen voor de 23ste keer, meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties nemen deel.
We willen kankerpatiënten en hun naasten met deze dag tonen dat ze er niet alleen voor staan. Ook ons ziekenhuis draagt een steentje bij met een dag vol activiteiten voor onze oncologische patiënten.

Overzicht

Datum

20 okt 2022

Dag tegen Kanker 2022 Oncoteam

Onze collega’s van het oncoteam hebben tal van activiteiten voor onze ambulante en opgenomen oncopatiënten op poten gezet om hen in de watten te leggen. “We willen kwaliteitsvolle, maar vooral warme zorg bieden aan onze oncopatiënten. En hen tijdens deze speciale dag extra verwennen.”, aldus Sofie Melotte, diensthoofd patiëntenbegeleiding. 

En dat verwennen begint in alle vroegte met een lekker ontbijt voor de opgenomen patiënten en de patiënten van het dagziekenhuis. ’s Middags bieden we hen broodjes aan van Smak’In. Ze mogen ook bezoekje verwachten van Lisa Del Bo later op de dag om hen een hart onder de riem te steken.  

Dag tegen Kanker 2022 Oncoteam en Lisa Del Bo

Er is, naar goede gewoonte, een gevarieerd aanbod uitgewerkt aan workshops voor de oncopatiënten, zoals make-upadvies van Cent pur Cent, verzorgingsadvies met Aloë Vera en Kleuradvies. Shiatzu massages of een ontspannende schoonheidsbehandeling in onze verwenkamer staan ook op het programma. De verwenkamer in Sint-Trudo ziekenhuis is een rustgevende ruimte, waar onze patiënten ook de rest van het jaar terecht kunnen voor een gezichtsbehandeling of massage gegeven door onze enthousiaste vrijwilligers.

Alle patiënten kunnen, indien ze dit willen, zich professioneel laten fotograferen tijdens deze Dag tegen Kanker en ontvangen de foto’s op een USB-stick, geschonken door Rotary Sint-Truiden.

Vervolgens zijn er heel wat infostandjes te bezoeken van o.a. Nutricia, Caring Hat, Samenlot, Kom op tegen Kanker, Journals,…

Tot slot staat het praatcafé de hele dag ter beschikking van onze patiënten en hun naasten om in alle rust met lotgenoten en het oncoteam te kunnen babbelen. “Werken in de zorg en zeker binnen oncologie is deel uitmaken van het traject dat de patiënt en zijn naasten afleggen. We beschouwen het als een voorrecht dat we hen mogen bijstaan in dit traject, want kanker draag je niet alleen.”, vertelt Erika Cauberg hoofdverpleegkundige van het oncologisch dagziekenhuis van Sint-Trudo Ziekenhuis.

Wil jij ook tonen dat kankerpatiënten en hun naasten er niet alleen voor staan? Draag dan donderdag 20 oktober het gele lintje. Geen lintje meer? Dan kan je eentje oppikken in de inkomhal tussen 8.00 en 16.00 uur.

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen