Ziekenhuisnetwerk

Sint-Trudo Ziekenhuis maakt deel uit van het ziekenhuisnetwerk Andreaz samen met de ziekenhuizen az Vesalius (Tongeren), Jessa (Hasselt) en Sint-Franciscus Ziekenhuis (Heusden-Zolder).
Vlag wappert voor Sint-Trudo

Sinds 2019 vormen de ziekenhuizen az Vesalius (Tongeren), Jessa (Hasselt), Sint-Franciscus (Heusden-Zolder) en Sint-Trudo (Sint-Truiden) een klinisch netwerk dat hoogkwalitatieve en betaalbare zorg dicht bij de patiënt wil aanbieden. In het ziekenhuisnetwerk Andreaz wordt bestaande expertise gebundeld, de kwaliteit van zorg voor patiënten verhoogd en wordt die zorg zo dicht mogelijk bij huis aangeboden.

Kennisdeling & uitwisselen van competenties en middelen

Door kennisdeling en uitwisseling van competenties en middelen kunnen de vier ziekenhuizen die deel uitmaken van Andreaz efficiënter werken en een ruimer hoogkwalitatief medisch aanbod uitbouwen. Dat is positief voor de patiënt maar biedt ook heel wat carrièrekansen voor artsen en andere medewerkers. Andreaz wil zo een aantrekkelijke werkgever zijn voor de grootste talenten.

Toegang tot de juiste zorg op het juiste moment

Patiënten hebben vaak een vertrouwd ziekenhuis dicht bij huis en kunnen tijdens hun zorgtraject zoveel mogelijk in dat ziekenhuis behandeld en verzorgd worden. Dankzij het netwerk gebeurt dat met alle aanwezige kennis en kunde in onze vier ziekenhuizen.

Bredere samenwerking

De samenwerking stopt natuurlijk niet bij onze vier ziekenhuizen. Samen met huisartsen, thuisverpleegkundigen, apothekers en andere zorgpartners rollen we onze zorgverlening verder uit om patiënten zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook als ze zich niet binnen de muren van het ziekenhuis bevinden.

Drie goede redenen voor ‘Andreaz’?

Op 16 juni 2022 maakten we de nieuwe naam voor het netwerk bekend.
We kozen ‘Andreaz’ om drie redenen:

Andreaz verwijst natuurlijk naar Andreas Vesalius, de grondlegger van de moderne geneeskunde en benadrukt de kwaliteit en professionaliteit waar we met de vier ziekenhuizen voor staan.

Andreaz eindigt op -az omdat het gaat om vier algemene ziekenhuizen maar vooral omdat het ziekenhuisnetwerk volledig wil zijn in zijn zorgaanbod, van a tot z.

Andreaz is een voornaam van een ‘mens’, wat de nabijheid, warmte en toegankelijkheid benadrukt van ons netwerk. We staan dicht bij onze collega’s, patiënten en hun naasten, zorgpartners en andere partners.

Andreaz in cijfers

  • 4 ziekenhuizen
  • 8 campussen
  • 750 artsen
  • 5.600 medewerkers
  • 28 gemeenten
  • 530.000 patiënten