Sportarts FC Barcelona spreekt op Limcosportcongres nu zaterdag

Nu zaterdag 15 november vindt het jaarlijkse Limcosportcongres voor de 39e keer plaats.

Overzicht

Datum

12 nov 2020

Nu zaterdag 15 november vindt het jaarlijkse Limcosportcongres voor de 39e keer plaats. Gezien de COVID-pandemie gebeurt dat dit jaar voor de eerste keer volledig virtueel, vanuit Sint-Trudo Ziekenhuis.
Verschillende topsprekers uit binnen- en buitenland zullen er 450 deelnemers toespreken over spier en pees kwetsuren. Eén van hen is dr. Jordi Puigdellivol van de medische staf van FC Barcelona.

Dr. Jan Mievis, diensthoofd orthopedie bij Sint-Trudo: ?Het Limcosportcongres is klein begonnen, maar kent ondertussen een belangrijke nationale en internationale weerklank. In normale omstandigheden organiseren we het congres in UHasselt. Corona heeft daar anders over beslist dit jaar. We zijn fier dat we met dit programma nu voor de eerste keer virtueel het Limcosportcongres kunnen hosten vanuit de dienst orthopedie van Sint-Trudo Ziekenhuis. De organisatie doen we samen met een aantal collega's: dr. Stijn Indeherberge, dr. Johan Jespers, dr. Koen Pansaers, dr. Steven Bex en Tom Matheve. De opbrengst zal integraal naar twee goede doelen gaan.?

Meer informatie over Limcosport:

Limcosport is een organisatie met passie voor sport en geneeskunde die met veel plezier haar partnerrol in het Limburgse sportveld invult. Van daaruit willen we zowel experienced als evidence base medicine naar een hoger niveau tillen binnen, maar ook buiten de provincie- en landsgrenzen. Al sinds de oprichting door André Debruyne in 1981 verheugen we ons telkens weer op een mooie opkomst van deelnemers. Het doet ons deugd dat we sinds de start zijn uitgegroeid tot een forum waarop zowel regionale als internationale sprekers inspireren en informeren.


Wie is wie?
Voorzitter : Dr. Indeherberge Stijn
Penningmeester : John Beelen
Secretaris : Niels Martens
Team: Dr. Johan Jespers; Dr. Mievis Jan; Dr. Pansaers Koen; Dr. Bex Steven; Tom Matheve; Yannic Sterken

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen