Rick De Leeuw draagt gedicht voor aan Sint-Trudo Ziekenhuis

Op zondag 18 juni droeg Rick De Leeuw zijn gedicht voor als ode aan de zorg aan de voorzijde van Sint-Trudo Ziekenhuis. Dit deed hij in kader van 100 in 1 day, een internationaal initiatief dat verbondenheid tussen mensen wil vergroten. Tegelijkertijd werd de bijhorende raamschildering onthuld, gemaakt door Justine Brees, student aan PXL-MAD. Dit moment symboliseert de kracht van kunst en solidariteit.

Overzicht

Datum

18 jun 2023

100 in 1 day

Deze dag is een wereldwijd fenomeen dat steden verandert in bruisende plekken waar creativiteit en innovatie hoogtij vieren. Gedurende één dag worden honderd verschillende acties en projecten gelanceerd door burgers, organisaties en gemeenschappen om hun stad op een positieve manier in beweging te brengen. Curieus vzw organiseert deze “100 in 1 day” in België en onder andere ook in Sint-Truiden.

Sint-Trudo Ziekenhuis

In Sint-Truiden kwam het creatieve idee om een raamtekening aan te brengen als ode aan alle zorgmedewerkers op de voorgevel van Sint-Trudo Ziekenhuis. Rick De Leeuw, een gerenommeerde dichter en singer-songwriter, deed hierbij een hartverwarmende bijdrage. Zijn gedicht vormt samen met de raamschildering een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers.

Voor het ziekenhuis is het een mooie kans om de verbondenheid weer te geven die haar zorgmedewerkers onderling hebben als één groot en hecht team, maar zeker ook de verbondenheid naar de mensen voor wie zij zorg dragen. Op deze manier creëren zij ook de kans voor lokale creatieve geesten om hun ideeën tot leven te brengen en een glimlach te toveren op de gezichten van heel wat mensen.

TVL kwam ter plaatse en maakte een mooie reportage van het gebeuren: BEKIJK DE TVL-REPORTAGE HIER.

Interview Rick De Leeuw

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen