Week van de valpreventie

Van maandag 25 april tot en met zondag 1 mei gaat Week van de valpreventie door. Het thema dit jaar: “Eén tegen allen, allen tegen vallen”. Voor ons ziekenhuis het moment bij uitstek om onze (oudere-) patiënten, hun familie, gezondheids- en welzijnswerkers te sensibiliseren.

Datum

25 apr 2022

Collega wordt opgevangen nav Week van de valpreventie

Tijdens deze week leggen we in ons ziekenhuis de focus op de meest voorkomende oorzaken van valpartijen: duizeligheid, slechtziendheid en weinig spierkracht.

Ben je opgenomen als patiënt?

Dan kan je dit zelf komen ondervinden, want het valpreventieteam stelt elke werkdag een hindernissenparcours op van 14.30 tot 19.00 uur en dit elke dag op een andere afdeling. Vraag ernaar bij je verpleegkundige.

Voor bezoekers staat het hindernissenparcours vrijdag 29 april van 14.30 tot 19.00 uur in de inkomhal van het ziekenhuis.  

Naast dit hindernissenparcours en de nodige informatiemiddelen zoals brochures, affiches, filmpjes, ... besteden onze ergotherapeuten en kinesisten tijdens deze week extra aandacht aan valtraining. En zal het valpreventieteam op verschillende afdelingen langsgaan om het valpreventiebeleid in de kijker te zetten. Aan de hand van een woordzoekersspel moedigen ze onze zorgverleners aan om stil te staan bij items rond valpreventie en het valpreventiebeleid.

Kortom het is belangrijk om iedereen bewust te maken van het valrisico en hoe we dit kunnen beperken thuis én in het ziekenhuis. 

Het valpreventieteam (ont)vangt je dan ook met open armen!

 

Meer nieuws