Sint-Trudo dopt mee voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw.

Op enkele afdelingen van ons ziekenhuis verzamelen collega’s al een tijdje plastic dopjes en ander geschikt plastic materiaal voor de dopjesactie van het BCG. Want overal zijn er dopjes te vinden: op het werk, op school, thuis, … Dit initiatief werd onlangs opengetrokken naar het volledige ziekenhuis, met groot succes.

Overzicht

Datum

01 nov 2023

Ophalen dopjes door vrijwilligers BCG

Over alle afdelingen verzamelen collega's nu enthousiast plastic dopjes en ander geschikt materiaal.

Dit materiaal deponeren ze in een grote kar aan onze personeelsuitgang. Deze kar raakt steeds weer in een mum van tijd gevuld en dan komt het BCG langs om onze dopjes op te halen.

Wil jij jouw dopje bijdragen? In het onthaal en in blok E staan ophaalbakken van het BCG naast de frisdrankautomaten. Daar kan je jouw dopje in deponeren. Zo helpt iedereen mee aan de opleiding van deze honden.

Vind je de ophaalbakken niet meteen, vraag het even aan het onthaal. We helpen je graag verder. 

 

Vraag je je af hoe je op deze manier bijdraagt aan de opleiding van een hond? Lees dan hieronder verder.

 

De dopjesactie in een (noten)dopje

Blindengeleidehonden helpen hun blinde of slechtziende baasje om zich veilig te verplaatsen en zelfstandig te voelen. Het BCG (Belgisch Centrum voor Geleidehonden) geeft deze honden een speciale opleiding. 

Om extra centjes in te zamelen, verzamelt het BCG dopjes met de dopjesactie. Ze sorteren de dopjes en verkopen de gesorteerde dopjes aan een recyclagebedrijf. Dit bedrijf versmelt de dopjes tot duurzaam materiaal, zoals stoelen of banken. De opbrengst gebruikt het BCG dan voor de opleiding van de honden. Want zo een opleiding is niet goedkoop. 

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen