Diabetes Liga en diabetesteam Sint-Trudo laten je bewegen op vrijdag 12 november

De Diabetesliga en het diabetesteam van Sint-Trudo Ziekenhuis slaan de handen in elkaar om op vrijdag 12 november zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen tijdens een sportieve namiddag in het gloednieuwe Lago Bloesembad te Sint-Truiden.

Overzicht

Datum

03 nov 2021

"In België krijgt zowat elke 10 minuten iemand de diagnose van diabetes. Naar schatting heeft 1 op 10 volwassen Belgen diabetes en dan vooral type 2. De stijging van het aantal mensen met diabetes zie je in alle leeftijdsgroepen en hangt nauw samen met onvoldoende aandacht voor een gezonde levensstijl. Bewegen is de beste en meest goedkope manier om diabetes te voorkomen of te genezen. Het belang van beweging wordt nog vaak onderschat. We hebben het zeker niet over topsport, maar gewoon ontspannen wandelen, rustig fietsen, zwemmen,… zijn zeker prima, zolang je maar regelmatig beweegt.", verduidelijkt dr. Sophie Neven, endocrinoloog in Sint-Trudo Ziekenhuis. "Bewegen helpt je bloedsuikerwaarden, bloeddruk en cholesterol onder controle te houden. Je krijgt een fitter gevoel, je blijft makkelijker op gewicht en hebt minder last van stress."

"Wereld Diabetes Dag en de recente opening van het nieuwe sportparadijs Lago Bloesembad leken ons de ideale aanleiding om het belang van bewegen onder de aandacht te brengen", zegt Jos Wanten, voorzitter van de lokale afdeling van de Diabetes Liga. "Iedereen is welkom om mee te bewegen op 12 november tussen 14.00 en 17.00 uur in het LAGO Bloesembad. We nemen een kijkje achter de schermen van dit nieuwe sportcomplex, waarna je kan inschrijven voor een kennismakingssessie aquajogging, yoga of een lezing over gezonde voeding en beweging."

"Sporters beleven meer en dat willen we iedereen laten ervaren in ons prachtige sportcomplex. Toen we de vraag kregen om mee onze schouders te zetten onder deze Wereld Diabetes Dag hebben we geen seconde getwijfeld. Ons sportaanbod biedt mogelijkheden voor elke leeftijd en elk niveau.", vult Bert Thijs, centrummanager van LAGO Sint-Truiden aan.


Praktische informatie voor deelnemers
Inschrijven is verplicht voor 8 november 2021.
Dat kan via Jos Wanten (jozef.wanten@telenet.be of 011 780 128), of via het diabetesteam van Sint-Trudo (diabetesteam@stzh.be of 011 699 596).

Wereld Diabetes Dag 2021

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen