Dag tegen Kanker in Sint-Trudo Ziekenhuis

Sint-Trudo Ziekenhuis staat voor warme zorg. Daarom staat ook ons ziekenhuis op donderdag 19 oktober in het teken van Dag tegen Kanker. Want kanker draag je niet alleen.

Overzicht

Datum

19 okt 2023

Dag tegen Kanker progr 2023

Kom op tegen Kanker organiseert deze dag ondertussen voor de 24-ste keer en tientallen ziekenhuizen en zorgorganisaties nemen deel.

Ook onze collega’s van het oncoteam hebben, samen met collega’s, tal van activiteiten op poten gezet voor onze ambulante en opgenomen oncologische patiënten. “Tijdens deze dag willen we onze oncologische patiënten extra verwennen en met warmte omringen. Je zal dus heel wat bedrijvigheid opmerken in ons ziekenhuis.”, aldus Caroline Knaepen en Carine Scheys, oncocoaches in Sint-Trudo Ziekenhuis.  

Naar goede gewoonte is er een gevarieerd aanbod uitgewerkt aan workshops voor de oncopatiënten: make-up– en verzorgingsadvies, zorgmassages, TAO workshop, een fotoshoot, infostandje in het onthaal, een stand-up comedian en natuurlijk het praatcafé. Ontdek hieronder het programma voor onze oncologische patiënten. Inschrijven kan bij onze onco-coaches Caroline en Carine.  

Wil jij ook tonen dat kankerpatiënten en hun naasten er niet alleen voor staan? Draag dan donderdag 19 oktober het gele lintje. Geen lintje meer? Dan kan je eentje oppikken in de inkomhal tussen 9.00 en 16.00 uur.

 

Praatcafé

 • Wij verwelkomen onze oncologische patiënten en hun naasten graag voor een babbel, een hapje en een drankje in ons praatcafé.
  Er zal ook de mogelijkheid zijn om een mooie herinnering vast te laten leggen op foto.
 • Doorlopend van 9.00 tot 15.30 uur (locatie G1)

 

Cent Pur Cent Workshop

 • Minerale make-up heeft na deze workshop geen geheimen meer voor onze oncologische patiënten? Alle producten kunnen ze testen en ze krijgen tips van een Cent Pur Cent-visagiste.
 • Van 9.00 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 12.30 uur, maximum 10 deelnemers per groep (locatie G1), vooraf inschrijven bij het oncoteam. 

 

Look Good Feel Better voor mannen

 • Een Kom op tegen Kanker-schoonheidsconsulente vertelt onze mannelijke oncologische patiënten hoe ze hun huid best verzorgen. Tijdens de workshop testen ze alles samen uit.
 • Van 09.30 tot 11.30 uur, maximum 8 deelnemers per groep (locatie G1), vooraf inschrijven bij het oncoteam. 

 

TAO Workshop

 • Taoïstische oefeningen zijn net als yoga een manier om meer rust en vitaliteit te creëren. Je leert je lichaam voelen, je adem gebruiken, je houding verbeteren, je emoties voelen, ...
 • Van 9.00 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 12.30 uur, maximum 15 personen per groep (locatie huisdierenpaviljoen), vooraf inschrijven bij het oncoteam. 

 

Stand-up Comedian

 • Lachen is gezond. Collectief je immuunsysteem boosten? Kom dan zeker langs bij deze cosy comedy.
  Stand-up comedian Wietse Van Lit gaat jullie doen lachen op deze unieke locatie.
 • Van 14.00 tot 15.15 uur met korte pauze (locatie ziekenhuiskapel)

 

Relaxerende zorgmassage

 • Tijdens deze zorgmassage, aangeboden door onze zorgtherapeuten, ligt de focus op relaxeren voor onze patiënten. 
 • Mogelijkheid tot individuele sessie tussen 9.00 en 15.30 uur (locatie G1), vooraf inschrijven bij het oncoteam. 

 

Bijkomende activiteiten

 • De patiënten op onze dagzaal en de gehospitaliseerde patiënten met een oncologische problematiek worden verwend met lekkers.  
 • Alle gehospitaliseerde patiënten krijgen een placemats om even stil te staan bij deze Dag tegen Kanker en de strijd die deze patiënten voeren.
 • Aan het onthaal zal een infostand staan, hier worden de gele lintjes uitgedeeld. Spring zeker even binnen om een lintje op te pikken en zo je steun te tonen. 

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen