Beweeg jij mee tijdens de week van de valpreventie?

Van maandag 24 tot en met zondag 30 april 2023 gaat de twaalfde Week van de Valpreventie (WvdV) door. Dit jaar staat de Week van de Valpreventie in het teken van het belang van bewegen, waaronder regelmatig wandelen.

Overzicht

Datum

24 apr 2023

Valpreventie is iets waar we in ons ziekenhuis elke dag aandacht voor hebben, maar tijdens deze themaweek mag het nog net een tikkeltje meer zijn! Tijdens deze week informeren en sensibiliseren we onze patiënten, hun familie en onze collega's over beweging en valpreventie aan de hand van een divers programma in ons ziekenhuis. 

Infostandjes aan de liften (blok D-E-F-G) informeren patiënten en bezoekers rond valpreventie in het ziekenhuis EN thuis. Op dinsdag en woensdag organiseert ons revalidatieteam samen met het geriatrisch support team een educatief en interactief wandelparcours voor patiënten. Tijdens dit wandelparcours worden belangrijke topics rond valpreventie toegelicht, gelinkt aan een leuke opdracht. Op donderdag en vrijdag kunnen medewerkers het grote valpreventiespel spelen. Op vrijdag organiseren de ergotherapeuten en kinesisten, samen met het geriatrisch support team een valquiz op de verschillende geriatrische afdelingen. Zo proberen we geriatrische patiënten op een leuke manier meer uitleg te geven rond valpreventie. Op de heelkundige en inwendige afdelingen zal er een kruiswoordraadsel/woordzoeker rond valpreventie verdeeld worden. 

Meer informatie? 

Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (valpreventie.be)


 

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen