Aankondiging dr. Daniel Janssen als arts-specialist orthopedie

De raad van bestuur, de directie en de medische raad van Sint-Trudo Ziekenhuis zijn verheugd de aanstelling te melden van dr. Daniël Janssen, als arts-specialist in de orthopedie.

Overzicht

Datum

05 mrt 2021

Dr. Daniël Janssen, een Nederlandse orthopedisch chirurg, maakt sinds begin 2020 deel uit van de staf orthopedie in Sint-Trudo Ziekenhuis, met subspecialisatie in knie- en schouderpathologie, sport- en enkelpathologie, traumatologie en als expert consultant robotchirurgie totale knieprothese.

Dr. Janssen heeft eerst de opleiding fysiotherapie (kinesist) in Nederland succesvol afgerond, waarna hij is begonnen aan geneeskunde in Maastricht. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg deed hij in het Universitair ziekenhuis van Maastricht en in de ziekenhuizen van Heerlen en Sittard, waarbij hij zich specialiseerde op schouder- en kniechirurgie en sport. Na het succesvol afronden van de opleiding tot orthopedisch chirurg heeft dr. Daniël Janssen een jaar een fellowship gevolgd in AZ Monica (Deurne), bij Prof. Dr. Olivier Verborgt en Dr. Geert Declercq, voor verdere specialisatie in de schouder en knie chirurgie/pathologie.

In 2018 begon hij als resident orthopedie in Sint-Trudo Ziekenhuis. Mede door zijn interesse in sport-orthopedie volgde Dr. Janssen in 2019 nog enkele maanden een fellowship bij internationale hoog aangeschreven orthopedisch chirurgen in verschillende ziekenhuizen (Amsterdam, Londen, Brussel, Porto) voor specialisatie in sport-pathologie/arthroscopie van het enkelgewricht.

Tijdens de opleiding orthopedie startte Dr. Janssen een PhD-traject, waarbij hij onderzoek doet naar infecties bij orthopedische ingrepen. Hierover publiceerde hij meerdere relevante internationale studies en ontwikkelde hij een predictiemodel voor het inschatten van een postoperatief infectierisico na rugchirurgie: "A prediction model of surgical site infection after instrumented thoracolumbar spine surgery in adults", Daniël M C Janssen, Sander M J van Kuijk, Boudewijn d'Aumerie, Paul Willems, 2018.
Dit doctoraat hoopt hij in 2021 succesvol af te kunnen ronden.

 

Afspraken kunnen gemaakt worden via het secretariaat Orthopedie op het telefoonnummer 011 33 42 86.

dr. Daniël Janssen

dr. Daniël Janssen

orthopedisch chirurg

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen