Wereld IBD-dag in Sint-Trudo Ziekenhuis

Op 19 mei vragen we wereldwijd aandacht voor IBD. Ook in Sint-Trudo Ziekenhuis informeren we patiënten en bezoekers de komende dagen over IBD, de verzamelnaam voor chronische darmziekten.

Overzicht

Datum

19 mei 2022

Team gastro-enterologie voor gevel ziekenhuis

Op 19 mei vragen we wereldwijd aandacht voor IBD. IBD staat voor inflammatory bowel diseases en is de verzamelnaam voor chronische darmziekten zoals de ziekte van Chrohn en colitis ulcerosa.

Deze darmziekten kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven van patiënten. Kunnen, want voor elke patiënt verloopt dit anders. We spreken dan ook van de IBD-journey.

De symptomen variëren: buikpijn, vermoeidheid, minder zin in seks,… De symptomen van deze ziekten zijn gelukkig vaak goed te behandelen, maar toch zorgen ze voor heel wat hindernissen in het dagelijkse leven van patiënten. Onbezorgd uit eten gaan, sporten, studeren of een drukke baan zijn namelijk lang niet altijd vanzelfsprekend.

Ook is genezing nog niet mogelijk. Patiënten hebben dus hun leven lang te maken met IBD. 

De komende dagen zetten wij IBD in de spotlight in ons ziekenhuis, om zo het taboe rond IBD te verminderen.

Wil je meer weten?

Op vrijdag 20 mei van 13.00 tot 17.00 uur staat de patiëntenvereniging in onze inkomhal. Kom gerust langs!  

Bekijk de verschillende informatiefilmpjes op My IDB TV op YouTube. Of beluister de podcasts op Spotify

Heb je vragen over IBD of komen deze symptomen je bekend voor? Neem dan in eerste instantie contact op met jouw huisarts. Indien de huisarts je doorverwijst naar een specialist, dan kan je contact opnemen met het secretariaat gastro-enterologie tussen 08.00 en 18.00 uur.   

dr. Jochen Nijs

dr. Jochen Nijs

gastro-enteroloog
dr. Nele Schoofs

dr. Nele Schoofs

gastro-enteroloog
dr. Luc Van den Bergh

dr. Luc Van den Bergh

gastro-enteroloog