Week van de Pijn in Sint-Trudo Ziekenhuis

Van 25 tot 29 maart besteden we in Sint-Trudo Ziekenhuis extra aandacht aan pijn naar aanleiding van Week van de Pijn. Dit jaar ligt de focus op Stress verlagen, doet Pijn vervagen. Want door je stress aan te pakken, kan je ook je pijn (deels) te lijf gaan.

Overzicht

Datum

25 mrt 2024

Workshop verpleegkundigen Week van de Pijn

Onze collega’s van het pijnteam hebben allerlei tips uitgewerkt om zowel patiënten, bezoekers als collega’s te informeren. Dit zijn tips die je makkelijk zelf kan toepassen in je dagelijkse leven, zoals ademhalingsoefeningen in een bepaald ritme, reflectie op de goede momenten in je dag, ...

Alle patiënten ontvangen deze week een brochure met deze makkelijk toepasbare tips tegen stress. Deze tips delen we ook met bezoekers via een infostandje aan het onthaal en de schermen in de wachtzalen van het ziekenhuis.

Voor de collega’s worden er verschillende workshops over relaxatie, voeding, mentaal welzijn, ... georganiseerd.

Enkele tips om je stress te verlagen: 

  • Breng dagelijks 30 minuten door in de buitenlucht. Geniet van de stilte of luister naar jouw lievelingsmuziek.   
  • Een stressvrije maaltijd begint met een goede voorbereiding:
    Maak een boodschappenlijstje. Kook vooruit om tijd te winnen op drukke dagen. Kies voor gezonde voeding. 
  • Deel je emoties met andere mensen om je stress te verlagen. 
  • Ademhalingsoefeningen heb je altijd op zak om jezelf tot rust te brengen. Probeer volgend ritme om jezelf te kalmeren: 4 sec. inademen, 4 sec. vasthouden, 4 sec. uitademen, 4 sec. vasthouden.
  • Een goede nachtrust begint bij ontspanning. Probeer volgende oefening voor het slapengaan: Bedenk 2 dingen die je goed hebt gedaan die dag. Bedenk 2 dingen waarvoor je dankbaar bent.   

 

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen