Sint-Trudo organiseert tweede Student Afternoon

Onze eerste student afternoon in november vorig jaar kon op heel wat belangstelling rekenen van onze stagiairs. Om onze stagiairs van de sfeer op onze verschillende afdelingen te laten proeven, organiseren we deze gezellige student afternoon viermaal per jaar. Elke editie draait rond een andere discipline. Deze keer staan onze afdelingen intensieve zorgen, materniteit, pediatrie en spoedgevallen in de kijker.

Overzicht

Datum

18 jan 2024

Vewelkoming

Bij Sint-Trudo staan we dichtbij de patiënt én dichtbij elkaar. In ons ziekenhuis werken, is werken in een warmhartige sfeer, samen met je collega’s.

Om studenten van de sfeer op onze verschillende afdelingen te laten proeven, en niet enkel van de afdeling waar ze stage lopen, organiseren we viermaal per jaar een gezellige student afternoon. Elke editie staat er een andere discipline in the spotlight. We nemen hen mee op pad in kleine groepjes en gaan actief aan de slag in workshops. Ze leren wat bij, proeven van het werkgeluk in ons ziekenhuis én ontmoeten toekomstige collega‘s.

Weken bij

Op het programma op 29 februari: 

 • 12.00 u. Verwelkoming met broodjeslunch
 • 13.00 u. - 16.00 u. Workshops
  • Intensieve zorgen - In ICU, it's all about you! 
   De toestand van jouw patiënt gaat snel achteruit... Reageer jij gepast en red je samen met je collega's zijn leven, zonder je eigen veiligheid in gevaar te brengen?
   Tijdens deze workshop zijn professionele en structurele acties vereist en is er nood aan inzicht en nauwgezette samenwerking.
  • Materniteit - Bevalt Sint-Trudo je? 
   Ontdek de kamer waar een baby het levenslicht ziet. Probeer de ontsluiting te voelen en ervaar hoe het voelt wanneer een mama mag persen. 
   Tijdens deze workshop maak je kennis met enkele verloskundige technieken en onze materniteit. 
  • Pediatrie - Ontdek onze magische krachten... 
   Stap mee in de leefwereld van het kind. Ontdek de tips en tricks van onze pediatrisch verpleegkundigen om onze prinsjes en prinsesjes te verzorgen. Ervaar de magie van toverzalf en ontdek onze sterrenhemel ...
   Tijdens deze workshop maak je kennis met onze kinderafdeling en enkele speciale hulpmiddelen om de patiëntjes op hun gemak te stellen. 
  • Spoed - 112? What's your emergency? 
   Een noodoproep komt binnen ... Wie vertrekt? Ontdek de werking van onze MUG en ziekenwagen. En zie de Corpuls in actie, ons toestel voor mechanische hartmassage.
   Tijdens deze workshop maak je kennis met de uitrusting van onze MUG of ziekenwagen en leer je wat bij over hartmassage. 
 • 16.00 u. Afsluiter

Ben je stagiair in Sint-Trudo Ziekenhuis op dit moment? Schrijf je dan zeker in! Vraag ernaar bij je diensthoofd of ons opleidingscentrum. 

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen