Regionaal zorgstrategisch plan ziekenhuisnetwerk Andreaz is goedgekeurd

Andreaz kreeg als derde Vlaams ziekenhuisnetwerk de goedkeuring van haar Regionaal Zorgstrategisch Plan van de Vlaamse overheid. Dit is een belangrijke opsteker voor de toekomst van de partnerziekenhuizen: az Vesalius (Tongeren), Jessa (Hasselt), Sint-Trudo (Sint-Truiden) en Sint-Franciscusziekenhuis (Heusden-Zolder).

Overzicht

Datum

06 mrt 2023

prof.dr. Piet Stinissen

Voorzitter van Andreaz, prof. dr. Piet Stinissen: “Met deze goedkeuring van Vlaams minister Crevits kunnen we verder werken aan ons doel: de best mogelijke zorg dicht bij huis voor al onze patiënten, nu en in de toekomst. Dit is voor ons ziekenhuisnetwerk dan ook een belangrijke mijlpaal in de samenwerking, waarbij onze patiënten kunnen rekenen op de nodige expertise en wij als ziekenhuizen onze krachten daarrond nog beter zullen kunnen bundelen.”
Het Regionaal Zorgstrategisch Plan bevat de aanpak van hoe de ziekenhuizen rond alle disciplines zullen samenwerken, hoe de basiszorg dicht bij huis zal gegarandeerd blijven voor de patiënten in onze regio en hoe de ziekenhuizen zich zullen organiseren om rond complexe pathologieën de nodige expertise aan te bieden.

Meer nieuws

Meer gerelateerde artikels lezen