Covid-test

Kom je binnenkort, als patiënt, langs in ons ziekenhuis? Dan krijg je van ons een bericht als je getest moet worden op COVID-19.
Daarnaast kan je in Sint-Trudo Ziekenhuis ook terecht voor een PCR-test als reiziger of voor een evenement.

Patiënt of reiziger

Aanvraag COVID-test

Je kan in Sint-Trudo Ziekenhuis terecht voor een COVID-screening, indien je een 16-cijferige testcode kreeg per sms of via de huisarts. Een code voor een COVID-test kan je in sommige gevallen ook zelf genereren via de website van de overheid door het vragenformulier in te vullen. Zodra je beschikt over een testcode, kan je zelf een afspraak maken via testcovid.doclr.be/#!/flow.

Meer info kan je terugvinden op http://www.info-coronavirus.be/.

Zodra je beschikt over een testcode, kan je zelf een afspraak maken. Klik hier om een afspraak te maken. Lukt dit door omstandigheden niet, kan je uitzonderlijk ook telefonisch terecht binnen de openingsuren op het nummer 011 69 96 95.

Het resultaat van je test kan je het digitaal opvragen nadat je inlogt via mijn gezondheid of via je huisarts. 

Ouders van minderjarige kinderen kunnen de testcode, de afspraak én de certificaten van hun kinderen opvragen via mijn gezondheid.
Je moet je voor elk kind afzonderlijk aanmelden. Selecteer je kind door op het pijltje te klikken wanneer je inlogt. Als je kind niet verschijnt in de lijst, moet je de gemeente contacteren en melden dat de “TI 114 – Afstamming in dalende lijn” niet correct werd aangevuld.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Opgelet! Het is heel belangrijk dat je stipt op het uur van jouw afspraak komt. Zo kan het testen voor iedereen vlot verlopen en vermijden we dat je langer moet wachten.
Zonder vooraf gemaakte afspraak is een screening niet mogelijk. Een afspraak kan enkel online of via de arts gemaakt worden, telefonisch een afspraak maken is niet mogelijk.
 

Wat breng je mee?

  • Vergeet je identiteitskaart niet
  • Draag een mondmasker

Heb je symptomen van COVID-19? Dan contacteer je de huisarts. De huisarts kan voor jou een afspraak maken om je te laten testen.

Vragen?

Indien er een fout op een certificaat zou voorkomen, of je hebt een inhoudelijke vraag of hulp nodig, dan kan je elke weekdag tussen 9.00 uur en 19.00 uur telefonisch contact opnemen met het callcenter: 078 78 78 50.