Pijnkliniek

In de pijnkliniek kan je terecht voor interventionele en medicamenteuze pijntherapieën (infiltraties, radiofrequente behandelingen, …) voor de behandeling van zowel acute als chronische pijn.

Wat is pijn?

Pijn is een zeer persoonlijke ervaring. Met de juiste medicatie is de pijn meestal goed te onderdrukken. Daarom … als je pijn hebt, zeg het dan!

Waarom pijn bestrijden?

  • minder risico op complicaties
  • vervroegd ontslag uit het ziekenhuis
  • vlugger herstel en revalidatie
  • grotere tevredenheid over het verblijf in het ziekenhuis
  • onbehandelde acute pijn kan chronisch worden

Pijn is voor velen helaas een gekend fenomeen. Omdat pijn vele oorzaken kan hebben en vaak een complex gegeven is, wordt de pijn vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Zo nodig wordt een specialist uit een andere discipline ingeschakeld. 

 

Pijn meten

Goede pijnbestrijding is maatwerk. Daarom is het belangrijk dat de aard en de hevigheid van de pijn correct geëvalueerd worden. Dit laat ons toe om, in samenspraak met je behandelende arts, je pijn op de beste manier te behandelen. Het is ook heel belangrijk dat je juist meedeelt welke en hoeveel pijnmedicatie je thuis gebruikt.

 

Hoe wordt pijn behandeld?

Er bestaan verschillende manieren om pijn te bestrijden:

  • medicamenteuze behandelingen: pil, infuus, pijnpomp met drukknop, kleefpleisters, infiltratie (dit is een inspuiting tussen de wervels door de arts) …
  • niet-medicamenteuze behandelingen: voorlichting en informatie, rust en ontspanning, comfort en houding verbeteren, massage, ijszak, warmte ... Sommige pijnbehandelingen kunnen nevenwerkingen hebben, zoals misselijkheid, braken, jeuk, slaperigheid, duizeligheid. De meeste van deze bijwerkingen zijn onschuldig en kunnen gemakkelijk verholpen worden.

Artsen

Arts Sint-Trudo

dr. Guy Achten

anesthesist
dr. Sven Bamps

dr. Sven Bamps

neurochirurg
dr. Wouter Degraeve

dr. Wouter Degraeve

orthopedisch chirurg
Arts Sint-Trudo

dr. Bart Lauwereins

intensivist
dr. Barrios Leticia

dr. Marie-Paul Lieben

anesthesist
Plazier Mark

prof. dr. Mark Plazier

neurochirurg
dr. Eric Put

dr. Eric Put

neurochirurg