Intensieve zorgen

Onze intensieve zorgen is een gespecialiseerde afdeling waar kritische patiënten op een hoogtechnologische manier 24 uur per dag gemonitord en behandeld worden, onder voortdurende aandacht van de gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen.

Intensieve zorgen verpleegkundige

Waar kunnen we je mee helpen?

Op de intensieve afdeling worden patiënten om verschillende redenen opgenomen, na een zware operatie, een zwaar ongeval of levensbedreigende ziekten (hartinfarct, longontsteking,..). Zodra ze voldoende gerecupereerd zijn gaan ze op een andere afdeling verder herstellen.

Op de afdeling intensieve zorgen is er 24 uur op 24 een hoge graad van bewaking en medische opvolging van de patiënten. Het team dat hier voor je klaarstaat zijn artsen en verpleegkundigen met een specifieke bekwaming in het leveren van deze intensieve zorgen. Omwille van de nood aan continue opvolging is er op deze afdeling ook camerabewaking voorzien, in kader van de zorg. Je krijgt hierover meer informatie op de afdeling zelf en kan dit ook aankaarten met de verpleegkundigen op de afdeling.

Specifieke bezoekregeling intensieve zorgen

Gezien de ernst van de ziekte en de continue observatie van de patiënt, is de dienst genoodzaakt het ziekenbezoek te beperken tot 2 maal per dag. Bij een eerste bezoek na opname op intensieve zorgen kan - in overleg met de hoofdverpleegkundige - eventueel afgeweken worden van de normale bezoekuren.

Hoe verloopt het bezoek?

Je kan je aanmelden door op de bel te drukken aan de ingang van de afdeling. Een verpleegkundige zal je binnenlaten. Er worden maximum 3 personen toegelaten in de kamer; het bezoek wordt beperkt tot familieleden.

Bezoek van kinderen kan onder bepaalde voorwaarden en na overleg met het verpleegkundig team. Spreek onze verpleegkundige aan, want zij kunnen ouders adviseren over hoe hun kind voor te bereiden op het bezoekmoment. Met een goede mentale voorbereiding en begeleiding, kunnen ze op bezoek komen.

  • Indien je verkouden bent of recent een infectie hebt doorgemaakt, gelieve dit vooraf te melden aan de verpleegkundige.
  • Als je door omstandigheden de bezoekregeling niet kan naleven, breng dan de hoofdverpleegkundige hiervan op de hoogte zodat we naar een alternatief kunnen zoeken.
  • Gelieve op onze afdeling je gsm steeds uit te schakelen.
  • Wegens hygiënische redenen zijn bloemen, planten, geschenken en voedsel niet toegelaten.

Om de noodzakelijke rust te garanderen, wordt er kort bezoek voorzien met maximum drie personen (ouder dan 12 jaar) van 13.00 uur tot 13.30 uur en van 18.00 uur tot 18.30 uur.

Artsen

dr. Yves Claes

dr. Yves Claes

intensivist
dr. Danny Knoors

dr. Danny Knoors

intensivist
Arts Sint-Trudo

dr. Bart Lauwereins

intensivist
dr. Barrios Leticia

dr. Jolien Schildermans

intensivist
Arts Sint-Trudo

dr. David Van Roosbroeck

intensivist
dr. Stefan Vanden Eynde

dr. Stefan Vanden Eynde

intensivist
dr. Thanh-Phong Vu

dr. Thanh-Phong Vu

intensivist

Hoofdverpleegkundige

sofie Vanwing hoofdverpleegkundige intensieve zorgen

Sofie Vanwing

Reanimatie

Wanneer de ademhaling of hartslag plotseling tot stilstand komt wordt er reanimatie toegepast. Door middel van ingrijpend handelen brengen we deze weer op gang. Snel handelen is van cruciaal belang, want de hersenen kunnen maar kort zonder zuurstof.

KLIK HIER voor meer informatie over reanimatie.

Informatiebrochures

intensieve zorgen team

Waar vind je ons?

De dienst intensieve zorgen bevindt zich in blok F, op de derde verdieping. Volg de paarse kleur vanuit de inkomhal.