Diabetescentrum

In het diabetescentrum behandelen we mensen met diabetes mellitus of suikerziekte.

Diabetesteam endocrinologie

Waar kunnen we je mee helpen?

​Op onze dienst kan je terecht voor diagnose en opvolging van diabetes en verwante metabole stoornissen (obesitas, hypercholesterolemie), alsook van ziektes verbonden aan de hormoonwerking (schildklier, bijschildklieren, bijnieren, hypofyse, geslachtsklieren).

Diabetesteam endocrinologie consultatie arts

De arts verzorgt onderzoeken, stelt een diagnose en behandelt met medicatie. Een endocrinoloog opereert niet, maar werkt indien nodig samen met een chirurg. Sint-Trudo Ziekenhuis is de uitvalsbasis van onze endocrinologen, verbonden aan Endonet (Endocrinologisch Netwerk Haspengouw). Zij zijn van daaruit in de ruimere regio actief en bouwen vanuit het ziekenhuis een netwerk uit van endocrinologische zorg. Samenwerking met huisartsen, andere arts-specialisten, paramedici, en de patiënt zelf staat centraal in de aanpak. Het team voorziet ook raadpleging in Borgloon en Heers om de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te organiseren.

Onze artsen zijn ook actief in azVesalius (Tongeren en medisch centrum Bilzen).

Diabetes

Bij diabetes mellitus of suikerziekte maakt de alvleesklier te weinig of geen insuline aan waardoor er te veel suiker in het bloed is. Om suiker te kunnen opnemen in het lichaam is er immers insuline nodig.

De dienst endocrinologie is erkend als centrum voor de RIZIV-conventie voor zelfcontrole en zelfregulatie van diabetes (diabetesconventie) en voor insulinepompbehandeling (pompconventie). De dienst neemt actief deel aan het zorgtraject diabetes en het voortraject.

Een gespecialiseerd diabetesteam van artsen, diabetesverpleegkundigen, diëtisten, psycholoog, podoloog zorgen voor een multidisciplinaire begeleiding van de patiënten.

Diabetesteam endocrinologie medicatie en informatie

Artsen

dr. Chantal Jacobs

dr. Chantal Jacobs

endocrinoloog
dr. Sophie Neven

dr. Sophie Neven

endocrinoloog
dr. Valère Puts

dr. Valère Puts

endocrinoloog
dr. Limmie Y.L. Liu

dr. Limmie Y.L. Liu

endocrinoloog

Hoofdeducator

Evy Weynants

Evy Weynants

Waar kan je ons vinden?

De raadplegingen bij onze endocrinologen gaan door in de E-blok op het gelijkvloers. Volg de bruine kleur vanuit de inkomhal.