Cardio-revalidatie

Het cardiale revalidatiecentrum van Sint-Trudo Ziekenhuis is een door de overheid erkend centrum. We bieden hier aangepaste revalidatieprogramma's aan voor mensen met hart- of vaatproblemen. Samen met ons enthousiast team ga je aan de slag om je fysieke conditie weer op te krikken. We helpen je om een gezondere levensstijl aan te nemen, meer te bewegen en minder stress te ervaren.

cardio-revalidatie

Waar kunnen we je mee helpen?

Ons enthousiast en dynamisch team staat klaar voor alle patiënten die te maken kregen met een hartinfarct, stenting, hartoperatie, pacemaker, ablatie of hartfalen. Bij de start van je revalidatietraject nemen we een ergospirometrie af om op maat van jouw lichaam het oefenschema op te stellen. Je volgt je oefenschema in een vernieuwde, aangename oefenzaal met hoogtechnologische revalidatietoestellen. Je kan hier zelfs aan H.I.T.-training doen.

Na een aantal weken revalidatie meten we je evolutie aan de hand van een tweede ergospirometrie. 

  team cardio-revalidatie

  Ons team bestaat uit:

  • De cardioloog-revalidatiearts bij wie je eerst op consultatie gaat om een op maat gemaakt revalidatieschema op te stellen. 
  • De kinesitherapeut die je bijstaat bij de oefeningen. Die vinden plaats in groep, maar het oefenschema is op jouw niveau aangepast.
  • De diëtist zal je helpen met je voedingsschema om tot een gezonde en afwisselende voeding te komen, waarin je slechte vetten vermijdt.
  • De psycholoog zal je aan het begin van het programma screenen naar eventuele risicofactoren zoals stress, depressie of angst en kan je ondersteunen in je ziektebeleving en -verwerking.
  • De sociaal assistent helpt je met allerhande vragen of problemen rond bv. arbeidsongeschiktheid, werkhervatting, thuishulp, documentatie, maar ook sociale, familiale of financiële problemen.

  Artsen

  dr. Jo Beckers

  dr. Jo Beckers

  cardioloog
  dr. Eva De Caluwé

  dr. Eva De Caluwé

  cardioloog
  dr. Christophe De Meester

  dr. Christophe De Meester

  cardioloog
  dr. Tom Herbots

  dr. Tom Herbots

  cardioloog
  dr. Paul Morias

  dr. Paul Morias

  cardioloog
  dr. Daniëlle Zaar

  dr. Daniëlle Zaar

  cardioloog

  Diensthoofd

  Vanessa Vleugels

  Vanessa Vleugels

  Waar kan je ons vinden?

  De cardio-revalidatiezaal bevindt zich in blok I, op de derde verdieping. Je volgt de oranje kleur vanuit de inkomhal.

  Veelgestelde vragen

  Hoeveel kost een traject cardio-revalidatie?

  Via je ziekenfonds krijg je 45 sessies aangeboden, waarvoor je als patiënt enkel betaalt voor het remgeld. 

  Bijkomende sessies zijn wel ten laste van de patiënt.

  Brochures

  Bestand
  Bestand