23 juni 2021

Covid-screening voor reizigers - NIEUWE INFORMATIE 26 juni

Je kan in Sint-Trudo Ziekenhuis terecht voor een COVID-screening naar aanleiding van een vakantie in het buitenland. Hiervoor kan je enkel online een afspraak vastleggen. De overheid voorziet vanaf nu de terugbetaling van 2 PCR-testen.

En Français
In English

Je kan een afspraak maken voor een PCR-test indien:
- je een negatief PCR-resultaat moet voorleggen in het kader van evenementen (kampen, festivals,...)
- je naar een land vertrekt waarvan de overheid een negatieve PCR-test eist. Via https://reopen.europa.eu/nl kan je nakijken welke vereisten een land oplegt. Klik hier om naar de website te surfen.

- je terugkeert uit het buitenland en verplicht bent om een COVID-test te laten afnemen. De overheid brengt je hiervan op de hoogte via SMS.

Vanaf vandaag 26 juni 2021, voorziet de overheid een terugbetaling van twee PCR-testen voor vertrekkende reizigers die nog niet de kans kregen om zich volledig te laten vaccineren. Via www.mijngezondheid.be kan je vanaf nu zelf een CTPC-code bekomen waarmee je test in dat geval vergoed wordt door het RIZIV. Meer info kan je terugvinden op info-coronavirus.be.


Zodra je beschikt over een CTPC-code, kan je zelf een afspraak maken: klik hier om een afspraak te maken.

Je kan een CTPC-code ontvangen via SMS bij terugkeer van een reis of na aanvraag via mijngezondheid.be.
Indien je niet beschikt over een CTPC-code, kan je telefonisch een afspraak maken op het nummer 011 699 695, op weekdagen tussen 09.30 en 14.30 uur.

Belangrijk om weten is dat deze code slechts 10 dagen geldig is. Je boek de test dus best nooit meer dan 10 dagen op voorhand. Als je geen code hebt, of deze is vervallen, dan is de test sowieso betalend (55 euro per test).

Zodra het resultaat van je test gekend is, kan je het digitaal opvragen nadat je inlogt via mijngezondheid.be

Ouders van minderjarige kinderen kunnen de testcode, de afspraak én de certificaten van hun kinderen opvragen via mijngezondheid.be.
Je moet je voor elk kind afzonderlijk aanmelden! Selecteer je kind door op het pijltje te klikken wanneer je inlogt. Als je kind niet verschijnt in de lijst, moet je de gemeente contacteren en melden dat de TI 114 – Afstamming in dalende lijn niet correct werd aangevuld.
Kinderen jonger dan 6 jaar hebben geen certificaat nodig om te kunnen reizen.

Vragen?

Indien er een fout op een certificaat zou voorkomen, of je hebt een inhoudelijke vraag of hulp nodig, dan kan je elke weekdag tussen 9.00 uur en 19.00 uur telefonisch contact opnemen met het callcenter: 078 78 78 50.

Voor alle verdere vragen kan je terecht op mijngezondheid.be.PRAKTISCHE INFORMATIE

Waar?
Witte unit (achterste) op de bezoekersparking van het ziekenhuis

Openingsuren?
Om de grote vraag naar testen te kunnen verwerken zijn de openingsuren uitgebreid.
Ma tot vrij: 07.00 tot 15.00 uur
Zat en zon: 08.00 tot 12.00 uur

Wat breng je mee?
Vergeet jouw eID-kaart niet.
Draag een mondmasker.

Opgelet! Het is heel belangrijk dat je stipt op het uur van jouw afspraak komt. Zo kan het testen voor iedereen vlot verlopen en vermijden we dat je moet wachten. Kom dus niet te laat en ook niet veel te vroeg. Je moet buiten wachten, dus je draagt best kleding die aangepast is aan het weer.