04 november 2019

Klinisch labo Sint-Trudo behaalt kwaliteitslabel

Deze zomer slaagde het klinisch labo erin om een BELAC accreditatie te behalen voor de ISO-norm voor medische laboratoria, ISO-norm 15189.

Deze accreditatie is een zoveelste resultaat van het sterke kwaliteitsbeleid van Sint-Trudo. Ons ziekenhuis zet al verschillende jaren in op doorgedreven kwaliteitsverbeteringen, met als resultaat de JCI accreditering in 2018, de financiering van de leerstoel rond kwaliteitsbeleid van de KU Leuven en sinds deze zomer dus ook deze belangrijke accreditatie voor het klinisch labo.

Naast de aanzienlijke inspanningen vanwege het klinisch labo, hebben heel wat diensten hun steentje bijgedragen voor het behalen van dit ISO-kwaliteitslabel. Het gaat dan ook over een accreditatie van het totale werkingssysteem van het klinisch labo en het kwaliteitshandboek dat daarbij gebruikt wordt.

Specifiek worden de testen binnen de moleculaire diagnostiek onder accreditatie uitgevoerd. De doelstelling naar de toekomst is duidelijk: het aantal testen volgens deze ISO-norm 15189 verder uitbreiden.

De accreditatie is een mooi bewijsstuk van onze ambities, maar het is zeker geen eindpunt, we gaan verder op dit elan om de best mogelijke zorg aan onze patiënten te garanderen!