Aankomst/kamerkeuze

U kan als patiŽnt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van uw (dag)ziekenhuisopname. Deze keuzes maakt u aan de hand van de opnameverklaring (opnameverklaring/opnameverklaring dagziekenhuis. In het toelichtingsdocument (toelichtingsdocument/toelichtingsdocument dagziekenhuis) vindt u meer informatie over de factoren die de kostprijs bepalen:

  • de manier waarop u verzekerd bent;
  • het type kamer waarvoor u kiest;
  • de duur van de opname;
  • de kosten voor de apotheek;
  • de honoraria die de artsen en paramedici aanrekenen;
  • de kosten van eventuele bijkomende producten en diensten.

Voor uw verblijf in het ziekenhuis kunt u kiezen tussen een 1-persoonskamer, een 2-persoonskamer of een gemeenschappelijke kamer (4 bedden). In de nieuwe vleugels zijn enkel 1- en 2-persoonskamers beschikbaar.

Uiteraard heeft de kamerkeuze geen enkele invloed op de kwaliteit van uw behandeling of verzorging, maar wel op de prijs van de kamer en de erelonen van de artsen.

Voor een 1- persoonskamer betaalt u per dag een kamersupplement. De kamersupplementen variŽren van Ä 35 tot Ä 65, afhankelijk van de afdeling waar u opgenomen wordt. Het juiste bedrag verneemt u vooraf bij uw inschrijving.

kamerkeuze

Indien u kiest voor een 1-persoonskamer, kunnen de behandelend artsen ereloonsupplementen (maximaal 100 % van het officiŽle tarief) aanrekenen. Dit supplement verschilt naargelang de behandeling of ingreep en naargelang de arts is toegetreden tot de conventie van artsen of niet. U kunt hierover meer informatie vragen aan uw behandelende arts. Een lijst van volledig, gedeeltelijk en niet-geconventioneerde artsen is beschikbaar bij de opnamedienst en het onthaal.

Het ziekenhuis probeert zoveel mogelijk rekening te houden met uw kamerkeuze. Door de drukke bezetting is dit echter niet altijd mogelijk. U kunt de dag vůůr uw opname bij de dienst vooropname informeren op welke kamer u zult worden opgenomen. De dienst vooropname is bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur op het nummer 011 69 91 15.

Indien uw toestand het vereist, kan er op een 1-persoonkamer dag en nacht een familielid bij u blijven. Mits betaling kan deze persoon ís morgens het ontbijt op de kamer gebruiken. Voor alle andere maaltijden kan uw familielid terecht in de cafetaria.

Op de kinderafdeling kunt u als ouder dag en nacht in de kamer van uw kind verblijven (rooming-in). U heeft keuze uit drie formules en betaalt hiervoor een forfaitair bedrag per dag. (opnameverklaring).