Revalidatiecentrum

Het revalidatiecentrum behandelt de functionaliteit van mensen met neurologische, hart- en longaandoeningen of aandoeningen aan spieren, botten en/of gewrichten en chronische pijnsyndromen.

Het doel van de behandeling hier is om je plaats in de maatschappij met maximale functionaliteit te herwinnen. We staan je hierin bij met een multidisciplinair en gespecialiseerd team in ons innovatief uitgeruste revalidatiecentrum binnen het ziekenhuis.

oefeningen op toestel met revalidatiearts

Waar kunnen we jou mee helpen? 

Na een operatie, ongeval of ziekte kan het zijn dat jouw lichaam niet meer werkt zoals het hoort. Je kan hinder ondervinden bij dagelijkse activiteiten of je beroepsactiviteiten. Onze revalidatieartsen zijn hier heel specifiek in gespecialiseerd om je terug op weg te helpen. Op verwijzing of op voorschrift van onze revalidatieartsen kan je terecht in ons ambulant revalidatiecentrum. Hier gaat ons enthousiast en vakkundig team met je op maat aan de slag om de negatieve impact zoveel mogelijk te beperken of we gaan die compenseren door de juiste therapie en hulpmiddelen. 

We kunnen je de best mogelijke therapie op jouw maat bieden door een multidisciplinaire samenwerking tussen o.a. revalidatieartsen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, ... Jouw revalidatie gebeurt altijd in nauw overleg met de behandelende arts(en).

Is een opname nodig tijdens je revalidatie, dan staat onze SP-revalidatieafdeling (Z2) voor je klaar.

Revalidatieoefeningen trappen

Fysische revalidatie tijdens je opname

Ook als je gehospitaliseerd bent in ons ziekenhuis starten we zodra het nodig is met je revalidatie. Je krijgt dan kinesitherapie volgens jouw totale behandelplan, zodat je zorg en herstel optimaal kunnen verlopen.  Ons multidisciplinair team staat voor je klaar om je zo snel mogelijk terug op de been te krijgen. Onze revalidatiemedewerkers gaan hiervoor op je verblijfsafdeling met je aan de slag om de (multidisciplinaire) behandelingen te kunnen toepassen.

Na jouw ontslag uit het ziekenhuis kan je zelf kiezen waar je je revalidatietraject verderzet: ambulant in ons ziekenhuis (revalidatiecentrum) of op een andere locatie.

Artsen

dr. Johan Darcis

dr. Johan Darcis

arts fysische geneeskunde en revalidatie
dr. Sam Hendrix

dr. Sam Hendrix

arts fysische geneeskunde en revalidatie
dr. Liesbet Van Mol

dr. Liesbet Van Mol

arts fysische geneeskunde en revalidatie

Diensthoofd

Vanessa Vleugels

Vanessa Vleugels

Praktische informatie voor ambulante revalidatie 

Wat neem je mee? 

Neem zeker geen waardevolle spullen mee. Je eigen handdoek en zuiver, sportief schoeisel breng je wel zeker mee. Water is voorzien in het ziekenhuis.  

Financieel 

Voor terugbetaling moet je contact opnemen met je mutualiteit, op basis van het nomenclatuurnummer dat je vanuit het ziekenhuis mee krijgt. 

Hou er voor de terugbetaling rekening mee dat je niet op dezelfde dag van je revalidatie een consultatie mag hebben bij je privé-kinesist of bij jouw revalidatiearts.  

Hoe geraak ik er? 

Je vindt ons op volgende locatie(s): 

A0 (revalidatiecentrum voor ambulante revalidatie) 

E0 of D1 (consultatie fysische arts, de locatie wordt meegedeeld bij inschrijving) 

 

Andere locaties binnen ons ziekenhuis voor revalidatie:

Z2 (verblijfsafdeling SP-revalidatie)

I3 (cardio revalidatie

Lees meer over onze revalidatieprogramma's

Bestand
Bestand
Handrevalidatie (150.83 KB)
Bestand
Bestand
Longrevalidatie (228.48 KB)
Bestand
Bestand
Bestand
Bestand
Bestand
Bestand
Bestand

Herstelprogramma's na prothesechirurgie

Via onderstaande linken kan je heel wat informatie vinden om je voor te bereiden op je traject voor en na het plaatsen van een prothese. Onze collega's van het revalidatiecentrum maken hier inherent deel uit van een goed uitgekiend traject, samen met de orthopedische chirurgen, revalidatieartsen, verpleegkundigen,... Het doel is om jou zo snel mogelijk terug actief te laten zijn en je activiteiten te laten hervatten, maar altijd binnen je eigen mogelijkheden.