Bezoekersregeling
Onze bezoekersregeling is aangepast omwille van nieuwe overheidsrichtlijnen rond coronavirus (Covid-19) en dit om onze patiŽnten de beste zorg te kunnen geven in een veilige omgeving.

Wat betekent de aangepaste bezoekersregeling?

Vanaf dinsdag 2 juni is er bezoek toegelaten voor NIET-CORONA-patiŽnten tussen 16.00 en 19.00 uur, met een maximum duur van 30 minuten. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn een aantal richtlijnen van toepassing. Neem ze door voor je langskomt. We zien je graag terug!

Wie mag een patiŽnt bezoeken?
Per dag is ťťn bezoeker toegelaten. We vragen dat dit steeds dezelfde persoon is. Aan de patiŽnt wordt bij opname op een afdeling gevraagd wie dit zal worden en dit wordt opgevolgd door de medewerkers aan het onthaal.
Een bezoeker is 18 jaar of ouder.
De bezoeker mag geen symptomen van COVID-19 hebben gehad tot 14 dagen voorafgaand aan het bezoek of op het moment van het bezoek.

Welke patiŽnten mag je jammer genoeg niet bezoeken?
Bezoek is niet toegelaten voor:
- patiŽnten die in isolatie verblijven;
- patiŽnten die naar het dagziekenhuis komen;
- patiŽnten die symptomen van COVID-19 hebben gehad, tot 14 dagen voorafgaand aan het bezoek.

Er zijn uitzonderingen voor volgende afdelingen:

 • Materniteit 
  De partner (of ťťn andere aangeduide persoon) is gedurende de hele dag toegelaten. Deze persoon mag tussentijds het ziekenhuis verlaten. Ander bezoek is nog niet mogelijk.
 • Pediatrie
  Beide ouders (of voogden) mogen de hele dag langskomen (bij een opgenomen kind jonger dan 18 jaar) maar wij vragen met aandrang dat dit niet tegelijkertijd is.
 • Op de diensten intensieve zorgen en stroke is het bezoekuur beperkt tussen 18.00 en 19.00 uur.
 • Palliatieve zorgen
  Voor onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn, zijn er bijkomende uitzonderingen in overleg met de behandelende arts en/of afdeling. 
 • Palliatieve coronapatiŽnt
  In tegenstelling tot eerdere afspraken is, in navolging van nieuwe overheidsrichtlijnen, bezoek aan een palliatieve coronapatiŽnt toegelaten mits strikte opvolging van de richtlijnen gegeven door onze medewerkers. Het ziekenhuis probeert op deze manier zo goed als mogelijk bij te dragen aan een menselijke afscheid en hoopt zo bij te dragen aan een draagbaar rouw- en verwerkingsproces voor de nabestaanden. Het blijven moeilijke tijden, voel je de nood, vraag onze medewerkers om hulp in het verwerkingsproces.
 • Noodzakelijke raadplegingen en medisch technische diensten
  Eťn begeleider is toegestaan. We vragen wel dat deze persoon enkel aanwezig is indien en zolang dit nodig is. De begeleider mag enkel indien dit nodig is mee naar de dienst. Is de patiŽnt langere tijd (bvb. dagopname) aanwezig in het ziekenhuis, mag de begeleider enkel de patiŽnt en brengen en komen ophalen. Uitzonderingen zijn mogelijk, bvb. indien de psychische toestand van de patiŽnt vereist dat de begeleider aanwezig is, Ö

Ook voor deze uitzonderingen vragen we met aandrang dat je als je ziektesymptomen hebt, het bezoek uitstelt tot je genezen bent. Kom je naar het ziekenhuis, wees dan extra streng op de hygiŽnerichtlijnen! Sinds begin april vragen we aan iedereen, gedurende het volledige ziekenhuisbezoek, een mondmasker te dragen op alle afdelingen van het ziekenhuis en de richtlijnen voor een veilig ziekenhuisbezoek te volgen.

Alle geplande raadplegingen, onderzoeken en ingrepen werden vanaf 14 maart geannuleerd. Enkel noodzakelijke raadplegingen vonden plaats. Het ziekenhuis herneemt stelselmatig in het belang van de veiligheid de normale activiteiten. Stel de behandeling van je gezondheidsprobleem niet langer uit. Je huisarts en je ziekenhuis staan klaar voor jou!

Gaan andere activiteiten in het ziekenhuis door? Tot verdere richtlijnen worden alle activiteiten cardiale revalidatie stopgezet. Ook alle theoretische groepsessies, zowel voor gewone revalidatie als voor cardioreva zijn stopgezet. Andere activiteiten van het ziekenhuis, zoals rondleidingen, groepsessies, infosessies, evenementen, pastorale dienst, Ö worden geannuleerd. Ook vertegenwoordigers en externen wordt gevraagd het ziekenhuis niet te bezoeken en later contact op te nemen.

Zit je met vragen?

Heb je ziektesymptomen die gerelateerd worden aan Covid-19 of het coronavirus? Contacteer dan je huisarts telefonisch, volg zijn/haar advies strikt op.
Ben je niet ziek, maar heb je algemene vragen over Covid-19? Bel dan gratis naar 0800 14 689 of kijk op www.info-coronavirus.be.

Heb je andere vragen gerelateerd aan een bezoek aan het ziekenhuis?
Bel ons gerust op het nummer 011 69 91 11. Wij proberen je zo goed en zo snel als mogelijk verder te helpen. Je kan nog steeds bij ons terecht voor medische hulp! Alle medewerkers dragen uit voorzorg extra beschermende materialen, zoals mondmaskers.